KÜLTÜR SANAT ABONE OL

Deniz Atabay yaptığı açıklamada, 2005 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 'Turizm Kenti' ilan edilen Didim'de, ''turizm gelişim alanı'' olarak toplam 17 bin dekar arazinin belirlendiğini söyledi.

Belirlenen arazilerin çok büyük ve büyük kısmının mera olması nedeniyle bir türlü yatırıma açılamadığını ifade eden Atabay, Didim Turizm Derneği, Didim Kaymakamlığı, Didim Belediyesinin iş birliği ile yeni bir plan taslağı hazırladıklarını belirtti.

Taslak planını, mera alanlarının dışında kalan sorunsuz alan için hazırladıklarını dile getiren Atabay, şöyle konuştu:

''Didim'in Parlamenterler Sitesinin biraz batısında kalan bin 100 dönümlük bir alanda 11 tane parsel çıkardık. Bunlar sorunsuz, yatırımcıya cazip gelecek parsellerdi. Dört kişilik heyetle Ankara'ya giderek, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ile görüştük, kendisine durumu anlattık.

Yaklaşık iki ay sonra 11 ayrı parsele ayrılan yerlerden, toplam alanları 287 dekar olan 3 parsel, Bakanlıkça onaylanarak, Didim Belediyesine gönderilip askıya çıkarıldı. Belediyedeki askı süreci de tamamlandı. Şimdi Kültür ve Turizm Bakanlığımız ihale açma çalışmalarını başlatacak.''


"YATIRIMCILARI DİDİM'E ÇEKECEK''


Bakanlığa sunulan ve ilk etapta 3 parseli kabul edilen planların yerel yatırımcıyı da heyecanlandırdığını bildiren Atabay, imar planlarının ilçe dışındaki yatırımcıları da ilçeye çekeceğini anlattı.

Atabay, diğer 8 parsel için çalışmaların sürdüğünü ifade ederek, ''Toplam 11 parselin tamamının yatırımcılara açılması durumunda, Didim 11 bin yeni yatağa kavuşacak'' dedi.

Didim'in 19 bin mevcut yatak kapasitesi olduğunu belirten Atabay, ilçede sadece 6 bin nitelikli yatak olmasından dolayı sıkıntı yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Advertisement