Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Geçtiğimiz hafta yemin ederek görevine başlayan Fed Başkan Yardımcısı Janet Yellen, zaman geçirmeden şirketleri uyardı. Yellen, rekor düzeyde düşüş faiz politikasının şirketleri aşırı risk almaya itebileceğini, bunun da ekonomi için kötü olabileceği mesajını verdi.

Janet Yellen, Amerikan Merkez Bankası'nın rekor düzeyde düşük faiz politikasını ekonomiyi desteklediği için savunuyordu. Bu duruşunu değiştirmiş olmamakla birlikte, yine de Fed'in düşük faize yönelik politikasına eleştirileri artırabilir.

Amerikan Merkez Bankası'nın iki numaralı ismi ekonomide balonlara karşı da uyarmayı ihmal etmedi. Yellen,ekonomide gelecekteki olası yeni balonlara karşı daha sert finansal düzenlemeler de istedi.

2007 yılındaki finansal paniğin resesyon ile sonuçlandığını belirten Fed Başkan Yardımcısı, ABD'nin hala gelecekteki kırılmalara karşı savunmasız olduğunu iddia ederek, buna karşı daha iyi bir düzenleme çerçevesi talep etti.

Janet Yellen bir yandan da siyasilerin finansal yaratıcılığı önleyecek kısıtlamalardan kaçınması gerektiğini belirterek "yoksa bu ABD'nin büyümesini engelleyebilir" dedi.