Advertisement

Milyarder yatırımcı Warren Buffet, son sekiz yılın en güçlü çeyrek dönem yükselişini göstermesinin ardından, euronun gerçek bir zorlukla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Buffet, Tel Aviv'deki bir konfreransta yaptığı konuşmada, "Bu bir sınav ve bu sınavın geçildiğini söyleyemem." dedi ve duruma daha yakın durmaktan ziyade uzakta kalmayı tercih ettiğini sözlerine ekledi.

Euro, Avrupa Birliği'nin (AB) bölgedeki mali krizi gidermek için hazırladığı 750 milyar euroluk (1.04 trilyon dolar) kurtarma paketinin ardından, 30 Eylül'de biten üç aylık dönemde yüzde 11 değer kazandı. Berkshire Hathaway Inc.'nin CEO'su Buffet, bu kurtarma paketinim 16 ülkelik bloktaki farklılıklardan dolayı, sorunları çözemeyebileceğini belirtti.

Buffet "Farkı kültürlerden gelen, maliye politikasına farklı yaklaşımları olan çok sayıdaki ülke, ortak bir para birimi oluşturmak için bir araya getirilmeye çalışıldığında, ortaya gerçek bir zorluk çıkar" dedi ve bunun gerçekten de izlenmesi ilginç bir durum olacağını sözlerine ekledi.