Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Yahoo üçüncü çeyrekte 396 milyon dolar ve hisse başına 29 cent kazanç sağladı. Şirket geçtiğimiz yıl aynı dönemde ise 186 milyon dolar ve hisse başına 13 cent kâr elde etmişti. İnternet devlerinden Yahoo'nun geliri ise üçüncü çeyrekte 1,12 milyar dolar oldu, geçtiğimiz yıl bu rakam 1,13 milyar dolardı.

ABD'de en çok ziyaret edilen internet sitelerinden olan Yahoo'nun kârının bekleneni verememesi, kullanıcıların daha çok Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerine zaman ayırmasına bağlandı.

Ekonomistler Yahoo'nun dördüncü çeyrek kârına ilişkin beklentilerinin de endişe verici olduğunu ifade ediyor. Yahoo'nun Google gibi küresel bir internet sitesi olmanın faydasını göremediğine işaret ediliyor.

İki yıl önce kullanıcılar internette geçirdikleri zamanın yüzde 13,8'ini Yahoo'ya ayırırken, bu rakam Eylül ayında yüzde 9,5'a düştü. Google, Yahoo'ya karşı internette arama işlemlerinde de ezici bir üstünlüğe sahip bulunuyor.

Ağustos ayında internette arama yaparken Google'ı tercih eden Amerikalı kullanıcıların oranı yüzde 65,4'ten yüzde 66,1'e çıkarken, Yahoo'yu tercih edenlerin oransı ise yüzde 17,4'ten yüzde 16,7'ye geriledi.