TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

ANKARA (A.A) - 22.10.2010 - Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, Türkiye'de bankacılık hizmetleri konusunda bağımsız bir danışma kurulunun kurulmasını, bağımsız tüketici örgütlerinin de kurula alınmasını istedi.

Başkan Yılmaz, Ankara Güvenpark'ta yaptığı basın açıklamasında tüketicilerin bankacılık hizmetlerinde yaşadığı mağduriyetleri dile getirdi.

Bankacılık hizmetlerinin sürekli değişip gelişmesinden ötürü tüketicilerin aldığı hizmetlerden yeteri kadar bilgi sahibi olamadığından yakınan Yılmaz, tüketicinin alım gücünün düşmesinin konunun önemini daha fazla ortaya çıkardığını anlattı.

Yılmaz, dünyada her yıl büyük bölümü gelişmekte olan ülke vatandaşlarından oluşan 150 milyon kişinin hizmet almak için bankalara başvurduğuna dikkati çekerken, Türkiye'ye gelindiğinde ise Yargıtay kararlarına karşın hala kredi kartı aidatı ve hesap işletim ücreti alındığını, söz konusu durumun bankaların imajını günden güne düşürdüğünü kaydetti.



-BAŞBAKAN'DAN DESTEK TALEBİ-



Gelecek yıl Kore'nin başkenti Seul'da yapılacak G 20 zirvesine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'nın da katılmasının beklendiğini hatırlatan Yılmaz, Dünya Tüketiciler Birliği'nin bankacılık ve mali sektörde artan yüklerin azaltılması konusunda çağrısını söz konusu zirvede yineleyeceğine işaret etti.

TÜDEF Genel Başkanı Yılmaz, Başbakan Erdoğan'dan 2011 Seul zirvesinde finansal sektörde tüketicilerin korunması için danışma kurulu oluşturulmasını desteklemesini bekledikleri açıkladı.

Başkan Yılmaz'dan sonra söz alan Başkan Yardımcısı Ali Çetin ise danışma kurulu oluşturulması düşüncesinin Kasım 2009'da Stockholme'da yapılan Avrupa Birliği - Türkiye Karma İstişare Komitesinde de ele alındığını, komitede yer alan Bankalar Birliği ve TİSK'in danışma kurulu oluşturulması yolunda ifadeleri son anda sonuç bildirgesinden çıkardığını iddia etti.

Advertisement