Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

BURSA (A.A) - 25.10.2010 - Dünya Hayvan Sağlığı Teşkilatı Genel Kurulu (OIE) tarafından şap hastalığından arındırıldığı onaylanan Trakya Bölgesi'ne, Bursa'dan da kurbanlık hayvan sevkıyatının yapılamayacağı bildirildi.

Bursa Tarım İl Müdür Vekili Murat Demirkıran, yazılı açıklamasında, Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca Trakya'ya yapılan canlı hayvan sevkine getirilen kısıtlamalar ve uygulanan yoğun aşılama programları sonucunda, Kasım 2007 tarihinden itibaren Trakya'da şap hastalığı mihrakının görülmediğini hatırlatarak, OIE tarafından ''Trakya'nın Şap Hastalığından Ariliği Statüsü''nün 25 Mayıs 2010 tarihinde onaylandığını belirtti.

Besicilikle uğraşan yetiştiricileri uyaran Demirkıran, şunları kaydetti:

''Bu doğrultuda, 'Trakya'nın Şap Hastalığından Ariliği'nin devamının sağlanması amacıyla İstanbul'un Avrupa yakası da dahil olmak üzere Anadolu'dan Trakya'ya yapılacak canlı hayvan sevklerine izin verilmeyecektir. Kurban Bayramının yaklaşması nedeniyle ilimizden Trakya'ya kurbanlık hayvan sevk etmeyi planlayan yetiştiricilerimizin bu hususu bilmeleri önem taşımaktadır. Bu nedenle İstanbul'un Avrupa yakası da dahil olmak üzere Trakya Bölgesine kurbanlık amaçlı hayvan sevki yapılamayacaktır.''