Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

CİDDE (A.A) - 27.10.2010 - Suudi Arabistan enerji, transport, endüstriyel alanlarda 500 milyar dolarlık yeni yatırım imkanlarını içeren projelerin hayata geçirileceğini ilan etti.

Bugün Arap News gazetesi konu ile ilgili birinci sayfadan duyurduğu habere göre, Suudi Arabistan Yatırım Ajansı Başkanı Amr Abdullah Al-Dabbagh bu yatırım projelerine katılan şirketlerin vergi indirimi ve ihracat teşviklerinden istifade edebileceklerini açıkladı.

Suudi Arabistan'ın Damman şehrinde Ashargia ticaret odasında bir konuşma yapan Amr Al-Dabbagh, Ekonomi Bakanlığının yatırımcılara her türlü desteği vermek için çalıştığını söyledi.

Özellikle ülkenin kalkınmamış ve kalkınma hamlesi başlatılmış bölgelerinde Jazan ile Kuzey sınır eyaletinde yatırımcılara vergi indirimi ve ihracat teşviklerinin sağlanacağı bildirildi.

Ayrıca ülkede uluslararası ekonomi şehirlerinin de bu projeler içerisinde yer aldığı haber verildi. Rabigh, Medine, Hail ve Jazan şehirlerinde 4 ekonomik şehrin kurulacağı da kaydedilirken, Amr Al- Dabbagh,''Amacımız Suudi Arabistan'ı dünyanın en büyük ekonomisine sahip 10 ülke arasında sokmak. Dünya bankası Suudi Arabistan, dünyanın en çok yatırım yapılan ülkeleri arasında 13.sırada gösterdi. Ayrıca Suudi Arabistan Ortadoğu'da ve Arap ülkeleri içerisinde en çok yatırım yapılan ülke statüsünde.''dedi.

Dabbagh, Suudi Arabistan'ın enerji alanında yatırım yapılan çok önemli bir ülke olduğunu dile getirirken, şu ana kadar yabancı şirketler ile yapılan ortak yatırımların 153 milyar dolar, ve toplamda 300 milyar dolarlık yatırım yapıldığına dikkat çekti.

Dabbagh, ülkede yatırım yapmanın ne kadar kolay olduğu yönünde açıklama yaparken, 30 gün içerisinde müracaat edilip lisans alınmaması durumunda şirketlerin Yatırım Ajansını mahkemeye verebileceğini ve işlerin kolaylaştırılması yönünde hak iddia edebileceğini de söyledi.