GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD'de geçtiğimiz hafta yapılan ara seçimlerde, Temsilciler Meclisi'nde Cumhuriyetçiler'in çoğunluk zaferinin ardından, ABD'liler eski başkan George W. Bush'u bir kez daha hatırladı.

En çok Irak Savaşı ve 2008 küresel krizinin tohumlarını atmasıyla, ardından da düşük vergi oranlarına Wall Street'teki piyasa oyuncularının özlemiyle hatırlanan ABD Eski Başkanı Bush, geçtiğimiz günlerde anılarını yazdığı bir kitap yayınladı.

Bush, Irak Savaşı'ndan, küresel krize, ABD Başkanlığı dönemindeki zor anlarını, "Karar Anları" adını verdiği kitapta okuyucularla paylaştı.

Eski ABD Başkanı kitabında küresel krize ilişkin, "regülatör ve derecelendirme kuruluşların, herhangi bir kredi krizine karşı dikkatli olacakları" gibi bir yanlış varsayımda bulunduğunu kabulleniyor. George W. Bush, krizin derinleşmesi ve iflasların artmasına dair, kendisini "batan geminin kaptanı" olarak nitelemiş.

Gerekçeleri ve finansmanı dünya ve ABD gündeminde halen daha tartışılan Irak Savaşı hakkında ise, Eski Başkan yine ilginç açıklamalarda bulunuyor:

"Irak'ta kitlesel imha silahlarının çıkmadığını öğrendiğimiz an, kimse benden daha sinirli ve hayal kırıklığına uğramış hissedemezdi."

Advertisement