TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Tayyip Erdoğan verdiği demeçte, "IMF'ye 8 yıl önce, borcumuz 23,5 milyar dolar idi, şu anda ise 6 milyar dolar. Zannediyorum 2012'nin sonuna doğru borçlarımızın tamamını kapatmış olacağız" dedi.

Güney Kore'de düzenlenecek olan G-20 zirvesine yönelik soruları da yanıtlayan Başbakan, gelişen ekonomilerin, ABD'nin, ekonomisini teşvik amacıyla piyasaya para enjekte etmesinden olumsuz etkilendiğini belirtti.

Amerikan Merkez Bankası Fed'i sert ifadeler ile eleştiren Erdoğan, çarenin para basmak olmadığını, bunun, gelişen ve az gelişmiş ülkeler açısından olumsuz etkileri olacağını, adil olmayan böyle bir gelişmeye Türkiye'nin "evet" demeyeceğini ifade etti.

Genel seçimler öncesinde hükümetinin ekonomik politikalarda disiplini gevşetmeyeceğini bildiren Başbakan Erdoğan, yabancı sermayenin, hızla yükselmekte olan menkul değerler piyasasından çok reel sektöre gelmesinin daha önemli olduğunu vurguladı.

Erdoğan, Türkiye'nin Avrupa'nın en hızlı büyüyen ekonomisi olduğunu, dünyada da ekonomik büyüme hızında üçüncü sırada yer aldığını anımsattı.

Başbakan ABD'nin Türkiye'ye yerleştirmek istediği füze kalkanı konusuna da değinerek, "füze kalkanı için nihai kararı,belirli konuların netleşmesinden sonra vereceğiz" dedi.

Advertisement