GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

SEUL (A.A) - 12.11.2010 - Güney Kore'nin başkenti Seul'de sanayileşmiş ve gelişmekte olan 20 büyük ülkeyi bir araya getiren G-20 Zirvesi'ne katılan liderlerle tek tek görüşen Güney Kore Devlet Başkanı Lee Myung-Bak, liderleri, zirve sonunda bir anlaşmaya varılabilmesi için ödün vermeye çağırdı.

Sözleri, G-20 zirvesinin sözcüsü Kim Yoon-Kyung tarafından aktarılan Güney Kore Devlet Başkanı, dünyadaki ekonomik dengesizliklerin giderilebilmesi için, G-20'ye üye ülkerinin ödün vermesi gerektiğini ifade ederek, ekonomik, finansal ve ticari zorlukların üstesinden ancak uluslararası koordinasyon yoluyla gelinebileceğinin altını çizdi.

Zirvede, küresel ekonomiye yeni bir çerçeve kazandırılması, finansal sistem reformları, kalkınma, ticaret, enerji ve iklim değişimi gibi konular ele alınıyor.

Öte yandan, G-20'nin Dönem Başkanlığını bir yılığına üstlenecek olan Fransız Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy bugün Seul'e geldi.

Lee Myung-Bak'la da görüşeceği bildirilen Sarkozy'nin, bir basın toplantısı düzenledikten sonra Fransa'ya dönmesi bekleniyor.

Advertisement