KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Satışlarının yüzde 22'sini Avrupa'da gerçekleştiren Güney Kore'li elektronik üreticisi Samsung Electronics Co., yüzde 2.7 değerlenirken, Sony Corp. da yüzde 1.3 yükseldi. Toyota Motor yüzde 1.4 prim yaptı. Satışlarının yüzde 40'ı emtiadan gelen Mitsubishi Corp. ise, ham petrol ve vadeli gümüş kontratlarının bugünkü tırmanışının ardından, yüzde 1.4 artış kaydetti.

Sidney'deki Investors Mutual Ltd.'in yöneticilerinden Jason Teh, İrlanda'nın kurtarılmasının, küresel piyasaların endişelerini gevşeteceğini savunarak, "kredi piyasalarının aksak ilerlemesi kimsenin iyiliğine olmaz, ancak kurtarma paketleri de yavaşlayan ekonomiye işaret ediyor. Bu ülkelerdeki kemer sıkma politikalarının işe yaraması zaman alacak" yorumunda bulundu.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, 11 Kasım'dan beri en yüksek kapanışına yaklaşarak, yüzde 0.7 değerlendi ve 132.69 oldu. Çin'in son 2 yılda en büyük oranda hızlanan enflasyonu için önlemlerde bulunması piyasalardaki dağılmayı tetikleyerek, hisselerde 1 trilyon dolardan fazla kayıba  yol açtı.

Japonya'nın Nikkei 225 Endeksi yüzde 1.2 artış kaydederken, Avustralya'nın S&P/ASX 200 Endeksi de yüzde 0.3  yükseldi. Yeni Zelanda'nın NZX 50 Endeksi yüzde 0.9; Çin'in Şangay Bileşik Endeksi yüzde 0.5 değerlendi.

Hong Kong'ta 7 büyük imar şirketi hisselerinin 25 Mayıs'tan beri en sert düşüşünü yaşaması sonucunda,  Hang Seng Index'i genel trendin dışına çıkarak, yüzde 0.4 geriledi.

Advertisement