KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Daha önce "biz Yunanistan ile aynı değiliz" mesajı veren Avrupa Ülkeleri, şimdi "biz İrlanda değiliz" sloganını benimsedi.

İspanya Başbakanı  Zapatero, partisinin merkez yönetim kurulu toplantısında, ekonomik kriz yaşayan İspanya'nın, AB ve IMF'den mali yardım isteyen İrlanda ile benzer bir durumda olmadığı mesajını verdi.

Zapatero'nun, İrlanda'nın yaşadığı krizin domino etkisi yapmasından duyulan endişeye karşı partilileri rahatlattığı belirtildi.

İspaya Başbakanı ''İrlanda'nın sorununun bankalara zarar veren ve piyasalarda güvensizliğe yol açan büyük özel borçlanmalardan kaynaklandığını belirtti ve asla İspanya'nın durumuyla benzerlik göstermediğinin altını çizdi.

Zapatero, İspanyol bankalarının, merkez bankasının kuralları ve kontrolleri sayesinde, geçtiğimiz aylarda Avrupa'da yapılan stres testini geçtiğine vurgu yaptı ve İspanya'nın borcunun AB ortalamasının 20 puan altında olduğunu, kamu açığının 2013 yılına kadar yüzde 3'e düşürülmesi için her türlü koşula sahip olunduğunu belirtti..

başbakan zapatero ekonomik krize karşı mücadelede fikir alış verişinde bulunmak için ispanya'nın en büyük 25 şirketinin sahibini görüşme yapmaya çağıracağını açıklarken, görüşmenin tarihine ilişkin birbilgi verilmedi.

Advertisement