KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Malezya Ringgiti ve Tayland Bahtı, dün açıklanan verilerin, her iki ülkenin de üçüncü çeyreğe ait ekonomik büyümelerinin bu senenin en düşük hızında gerçekleştiğine işaret etmesiyle, değer kaybetti. İrlanda Başbakanı Brian Cowen, dün İrlanda'nın koalisyon hükümetinin küçük ortağı Yeşiller Partisi'nin erken seçim çağrısı yapmasını eleştirerek, "seçmenleri yanılttığını" söyledi. Gelişmelerin sonrasında Euro, ikinci üst üste düşüşünü yaşadı.

Singapur'daki Deutsche Bank'ın Döviz stratejistlerinden Mirza Baig, Yeşiller Partisi'nin İrlanda'daki çıkışına ilişkin, "Yeşiller'in koalisyondan ayrılması durumunda, hükümet çoğunluğu kaybeder" açıklamasında bulundu. Baig, bu senaryonun geröekleşmesi durumunda, İrlanda'nın 7 Aralık'ta geçirmeyi planladığı bütçenin ve tüm kurtarma paketinin riske gireceğine dikkat çekerek, "bu da Euro'yla birlikle, Asya paralarını da zayıflatır" dedi.

Güney Kore Wonu, dolar karşısında yüzde 0.7 değer kaybederek, 1,134.30'e geriledi. Malezya Ringgiti, dolar karşısında yüzde 0.4 düştü ve 3.1165'ten işlem gördü. Tayland Bahtı ve Singapur Doları, ABD Doları karşısında yüzde 0.4'er gerileyerek sırasıyla 30.13 ve 1.3019 oldu. Endonezya Rupisi de kaybedenlere dahil olarak, yüzde 0.2 oranında zayıfladı ve 8,948 oldu.

Güney Kore'nin para birimi son 4 günde ilk kez düştü. Düşüş, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in İrlanda'nın kredi notunu birkaç kademe kırabileceklerine ilişkin açıklamasının ardından geldi.

Advertisement