KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

MADRİD (A.A) - 24.11.2010 - İspanya Ekonomi Bakanı Elena Salgado, ''İspanya'nın AB'den yardım almasını gerektiren en ufak bir risk yok'' dedi.

Salgado bir İspanyol radyosuna verdiği demeçte, Yunanistan ve ardından İrlanda'da yaşananların İspanya ile ''kıyaslanamayacak düzeyde'' olduğunun altını çizerek, İspanya Merkez Bankası'nın finans sistemini kontrolü altında tuttuğunu belirtti.

Hükümet olarak piyasaların istediği güveni verdiklerini savunan Ekonomi Bakanı, ''Avro bölgesi olmasaydı krizin etkisi çok daha yıkıcı olurdu'' açıklamasında bulundu.

Salgado ayrıca, emeklilik sistemiyle ilgili reformun bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiğini, bunun piyasaları biraz daha sakinleştireceğini ifade etti. İspanya Ekonomi Bakanı, kemer sıkma politikasıyla 1 yıl içinde kamu açığının yüzde 47 oranında azaltıldığını belirterek, ''Doğru yolda gidiyoruz. İspanya üzerinde baskı kurmanın anlamı yok'' şeklinde konuştu.

Bu arada Merkez Bankası Başkanı Miguel Angel Fernandez Ordonez de, emeklilik sisteminde yapılacak reformun kısa vadede olmasa bile piyasalara bir rahatlık getireceğini savundu. Ordonez, ''Piyasalar ve halkın güvene ihtiyacı var'' diyerek, İspanya'ya dışarıdan duyulan güvensizliğin ortadan kaldırılması için birlik olunması çağrısında bulundu.

Öte yandan Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero'nun ekonomik krize karşı alınan önlemler konusunda ve geleceği ilişkin fikir alış verişinde bulunmak üzere İspanya'nın 30 büyük temsilcisini gelecek cumartesi günü Başbakanlık Konutu'na çağırdığı bildirildi.

Advertisement