KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa'nın borç krizi konusundaki endişelerin artması ve Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki gerilimin yükselmesiyle ABD endeks vadelileri değer kaybetti.

Londra'da ana metallerin düşmesiyle Alcoa Inc., Alman işlemlerinde yüzde 2 düştü. Del Monte Foods Co., KKR & Co. öncülüğündeki grubun şirketi 4 milyar dolara satın alma konusunda anlaşmaya varmasıyla yüzde 2.3 ralli yaptı.

Aralık vadeli S&P 500 endeksi Londra'da yüzde 0.7 düşüşle 1,187.8 puana inerek Şükran günü nedeniyle yarım gün işlem yapacak piyasalarda gösterge endekslerinin düşebileceğine işaret etti.

Dow Jones endeksi vadeli kontratı yüzde 0.6'lık kayıpla 11,084 puana gerilerken, Nasdaq 100 endeks vadelileri de yüzde 0.8'lik düşüşle 2,141 puana indi.

33 milyar doları yöneten Londra merkezli Brewin Dolphin Securities'in strateji şefi Mike Lenhoff, "Avrupa'daki borç endişeleri bir müddet üzerimizde büyük bir yük olacak ve görünen o ki, bu piyasaları da tamamen etkileyen bir konu" dedi. Lenhoff sözlerini, "Bunun yanı sıra Koreliler herkesin alarm durumuna geçmesine neden oldu. Eğer piyasalar negatif olaylara odaklanmayı seçerse, o halde odaklanma konusunda bir sıkıntı olmayacak" diye sürdürdü.

5 Kasım'da 1,225.85 puanla 2 yılın en yüksek seviyesine ulaşan S&P 500 endeksi, borç krizinin güney Avrupa'ya yayılacağı endişesi ve Çin'in enflasyonu düşürmek için faiz oranlarını artıracağına dair spekülasyonlar nedeniyle yüzde 2.2 düşüş yaşadı.

Hisseler, 23 Kasım'da Kuzey Kore'nin Güney Kore adasını vurmasının ardından kayıplarını artırmıştı.



Advertisement