Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bloomberg - JP Morgan Asia Dollar Endeksi haftalık yüzde 0.6 kazanç sağlayarak, 114.69 puana çıktı. Tayvan Doları, ABD Doları karşısında yüzde 1.6 yükselerek, 30.34'ten işlem gördü. Güney Kore Wonu yüzde 1.3 değerlenerek 1,144.98'e; Singapur Doları ise yüzde 0.9 oranında prim yaparak, ABD doları karşısında 1.3093'e yükseldi.

Çin, Güney Kore, Tayvan ve Singapur'da fabrika imalat verileri, Asya'daki ihracatçıların görünümünü de iyileştirerek, 2 aydır artış kaydediyor. Uluslararası Para Fonu IMF, bölgenin 2010'da gelişmiş ülkelerden daha hızlı büyüme kaydedeceğini öngörüyor.

Tokyo'daki Bank of Tokyo'nun kıdemli analisti Minori Uchida, gelen iyi verilerin risk iştahını da artırdığına dikkat çekerek, "Asya'daki büyüme istikrarlı bir şekilde devam ediyor ve para birimleri de güçlenmeye devam ediyor; ancak bunun bu yıldan sonra hız keseceğini düşünüyorum" dedi.

Yabancı yatırımcılar bu hafta Güney Kore, Tayvan ve Tayland'da sattıklarından daha fazla hisse satın aldı. IMF Asya'nın gelişmekte olan ülkeleri için büyüme oranını 2010'da yüzde 9.4 olarak gösterirken, dünya genelindeki gelişmiş ülkelerin yüzde 2.7 büyümesini bekliyor.