Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

FED Başkanı Bernanke'nin, dünyanın en büyük ekonomisinin biraz daha teşviğe ihtiyaç duyduğunu açıklamasının ardından New York hisseleri; S&P 500 endeksindeki 3 günlük ralliyi kırarak düştü.

Nomura Holding'in Bank of America Corp.'un 2011'de notunun riskte olduğunu açıklamasının ardından bankanın hisseleri yüzde 1.9 düştü. ISI Group Inc.'nin,  Celene Corp ile ilgili şirketin Revlimid adlı ilacının tanıtımının ikinci derece kanserin yüksek etkileri ile ilişkili olduğunu açıklamasının ardından Celene Corp hisseleri S&P 500'deki en büyük düşüşü kaydederek yüzde 8.2 geriledi.

Oppenheimer & Co., Cisco Systems Inc.'in notunu yükselttikten sonra, şirketin hisseleri yüzde 1.9 yükseldi. Sprint Nextel Corp., kablosuz ağını geliştirme planlarını detaylandırdıktan sonra hisseleri 6.4 yükseldi.

S & P 500 endeksi yüzde 0.1 düşerek öğleden sonra New York'ta 1,223.12 seviyesine geriledi. Amerikan hisse senetlerinin gösterge endeksi son 3 günde yüzde 3.7 yükseldi. Dow Jones ise yüzde 0.2 ya da 19.9 puan düşerek 11,362.19 seviyesine geriledi.

"Endişelenecek çok şey var" diyen 25 Milyar USD'yi yöneten Cleveland'daki KeyCorp'un bireysel bankacılık bölümü baş yatırım stratejisti Bruce McCain, "Özellikle Amerika'daki yüksek işsizlik ve Avrupa'daki mayalanan problemelerin ışığında bizi buradan daha yukarıya yükselten nedir? Birçok şüpheci tavır var. Gayet güzel ekonomik ve şirket verileri alıyor olmamıza rağmen, yatırımcılar daha agresif ya da savunmacı bir tutum mu izleseler, hala emin değiller" yorumunda bulundu.