Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (AYEDAŞ) nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklifi 1 milyar 813 milyon dolarla MMEKA Makine İthalat Pazarlama Ve Ticaret A.Ş. verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından satışa çıkarılan 3 dağıtım bölgesinden İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım Bölgesi AYEDAŞ’a en yüksek teklif Kazancı-Karamehmet ortaklığı tarafından verildi. MMEKA Ortaklığı 1 milyar 813 milyon dolarla İstanbul Anadolu Yakası için en yüksek teklifi verdi. Elemeli turlar sonrası 6 firma açık artırmaya kalırken, açık artırma 1 milyar 810 milyon ABD dolarından başladı.

Açık artırmanın ilk turunda Aksa Elektrik Perakende Satış A.Ş., ENERJİSA Elektrik Dağıtım A.Ş., Cengiz-Kolin-Limgaz Ortak Girişim Grubu ve Park Holding A.Ş. ihaleden çekilme kararı alırken, MMEKA Makine İthalat Pazarlama ve Ticaret A.Ş. 1 milyar 813 milyon dolar teklif etti. Yıldızlar SSS Holding A.Ş.’nin ihaleden çekilmesi ile birlikte ihale MMEKA Makine İthalat Pazarlama ve Ticaret A.Ş.’nin oldu.

Mustafa Salih
msalih@bloomberght.com