SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

PWC’nin European Business School (EBS) ortaklığında gerçekleştirdiği “2030’da Taşımacılık ve Lojistik Sektörü: Gelişmekte olan pazarlar – yeni merkezler, yeni gelişim şekilleri, yeni sektör liderleri” başlıklı raporuna göre, gelişmekte olan pazarların dinamik ekonomik gelişimi 2030 yılına kadar dünya ticaretini kökünden değiştirecek.

Küresel mal akışındaki merkezler ve ticari rotalar önümüzdeki 20 yıl içerisinde gelişmekte olan pazarlara kayarken, piyasaya yeni çıkacak lojistik servis sağlayıcıları, mevcut şirketlerin pazar paylarını zorlayacak.

28 ülkeden taşımacılık ve lojistik uzmanı ve yöneticilerinin katıldığı araştırmada Türkiye’de sektörün çift haneli büyümesi uluslararası şirketlerin ilgisini çektiği belirtiliyor.

Araştırmada Türkiye'deki lojistik ve kurye-paket taşıma hizmet sağlayıcılarının diğer gelişmekte olan ülkelerdeki hizmet sağlayıcılarına göre daha ileri düzeyde olduğuna dikkat çekiliyor.

Rapora göre, yıllık yüzde 20  büyüme sergileyen Türkiye lojistik sektöründe, 2015 yılı itibariyle pazardaki işlem hacminin 120 milyar dolara ulaşacak.

Önde gelen çokuluslu şirketlerin hepsi şu an itibariyle Türkiye’de aktif olarak faaliyet gösterdiğine dikkat çekilen raporda, sektördeki çift haneli büyüme oranları ise birçok uluslararası oyuncuyu cezbettiği de vurgulandı.

Advertisement