PİYASALAR ABONE OL

Global ölçekte yeni pazarlar arayan Hintli şirketlerin Ricnos araştırma şirketinde yaptırdığı  “Ortadoğu perakende sektörü 2013 öngörüleri” raporunda Türkiye, perakende sektörünün 2010 -2013 yıllar arasında en hızlı büyüyecek ülke olarak gösterildi.   

Dünya çapında büyük markaların son iki yılda hızlı büyüyen Türkiye piyasasına girmeye çalıştığı belirtilen raporda, Türk perakende sektörünün yıllık yüzde 7 büyüme ile bölgedeki diğer ülkelere fark attığına dikkat çekildi.

Türk perakende sektörünün son üç yılda yakalamış olduğu büyüme trendini önümüzdeki dönem içinde de sürdüreceği belirtilen raporda, Suudi Arabistan, Katar , İsrail Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün ve Kuveyt gibi üklelerle kıyaslandığında, Türkiye satış hacmi ve satış alanı bakmından yabancı firmaların faaliyetlerini geliştirmek için cazip bir piyasa oluşturduğuna yer verildi.

Raporda, Türkiye perakende sektöründe geleneksel satış sisteminden, zincir mağaza, süpermarket ve büyük alışveriş merkezleri gibi organize satış sistemine hızlı bir geçiş yaşandığı vurgulandı.

Advertisement