TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, sektörün yılın ilk 9 ayında yüzde 18'in üzerinde büyüme sağladığına işaret ederek, "gayrimenkul  ve inşaat sektörü, krizin etkilerinden kurtuldu, toparlanmaya başladı'' dedi.

Erdal Eren, “2011 için yüzde 10'larda bir büyüme bekliyorum” dedi. 2011'de yurtdışı pazarlarda açılımın başlayacağını ümit ettiğini belirten Eren, yatırımları en fazla sekteye uğrayan bölgelerin başında rusya ve körfez ülkelerinin geldiğini söyledi.

Erdal Eren, Avrupa'ya ilişkin gözlemlerini aktarırken de bu bölgede ''panik havasının hala tam olarak bitmediğini'' belirtere ve bu nedenle Avrupa inşaat sektörünün son yıllarda Türk müteahhitlerinin iş yaptığı pazarlara girmeye başladığını aktardı.

Eren, Türk inşaatçılarının orta ve batı Afrika pazarlarına girme mücadelesi vereceklerini de belirtti.

Yurtdışı iş hacmi için 2010 öngörüsünün 20 milyar dolar civarında olduğunu söyleyen Eren,  ''ama ben 2011'de artık 20 milyar doların üstü, 2012'de 30 milyar dolara doğru bir gidişi yakalayacağını sanıyorum " dedi.

İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Şükrü Koçoğlu da seçimler nedeniyle kamunun inşaat yatırımlarının artacağını tahmin ettiğini belireterek, 2011'in sektörde hareketli günlerin yaşanacağı bir yıl olacağını dile getirdi.

Advertisement