KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya Maliye Bakanı Yoshihiko Noda, bugün Tokyo'da yaptığı açıklamayla, Euro Bölgesi'nin bu ay sonunda İrlanda'nın kurtarma paketi için gereken fonlamayı sağlamak üzere büyük çağlı bir tahvil çıkaracağını söyledi.

"Japonya'nın da dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olarak katkıda bulunmasının uygun olduğunu" belirten maliye bakanı, ülkelerinin yüzde 20'den fazla tahvil alabileceklerini açıkladı.

Çin'in ardından dünyanın en büyük ikinci Döviz rezervlerine sahip ülkesinin, Avrupa'daki borç krizinin yayılmaması için destek olacağını açıklaması üzerine Euro, Yen karşısında değerlendi.

Geçtiğimiz hafta Portekiz'in borçlanma maliyeti, Avrupa Birliği'nin kurtarma fonunun krizi önleme konusunda yetersiz kalabileceğine dair endişeler üzerine zirveye tırmanmıştı.

"Dünya, Avrupa'yı kurtarmak için biraraya geliyor gibi görünüyor" diyen Tokyo'daki Daiwa Asset Management Co.'nun ekonomistlerinden Noriaki Matsuoka, buna rağmen Euro'nun şu anki değerini koruyamayacağını öngördü.

Matsuoka, Euro Bölgesi'nin sorunlu ülkelerine ait tahvillerin alımının, tamamen piyasa tarafından emileceği konusunun hâlâ belirsizliğini koruduğunu savundu.

Advertisement