GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

DUBLİN (A.A) - 13.01.2011 - İrlanda'nın içinde bulunduğu ekonomik durum nedeniyle bir süredir liderliği sorgulanan Başbakan Brian Cowen'a yönelik baskılar artıyor.

Borç krizinin ele alınış biçiminden yakınan muhalefet partileri, Cowen'ın istifasını isterken, iktidar partisi Fianna Fail içinde de başbakana yönelik şikayetler olduğu yorumları yapılıyor.

Fianna Fail'den bazı milletvekilleri, Cowen'a karşı güvensizlik önergesi sunulabileceği imasında bulunuyor.

Başbakan Brian Cowen, en son "Anglo Irish Bank'ın eski yöneticisi Sean Fitzpatrick ile bankanın kamulaştırılmasından önce gizli görüşmelerde bulunduğu ve bankacılık krizi sırasında parlamentoyu yanlış yönlendirdiğine" dair eleştirilerle karşılaşmıştı.

Borç krizinin altından kalkamayan İrlanda hükümeti, durumu toparlayabilmek için ülke tarihinin en katı ekonomik önlemlerini masaya yatırmış, Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu'ndan yardım talep etmek durumunda kalmıştı. Muhalefet partilerinin istifa çağrısı üzerine Cowen, erken genel seçimin bir an evvel yapılması için 2011 bütçesine dair sürecin tamamlanmasının ardından meclisin feshini isteyeceğini açıklamıştı.

Advertisement