Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

İSTANBUL (A.A) - 17.01.2011 - TAV Havalimanları Holding A.Ş, Tunus'ta işletilen havalimanlarının ilk günden itibaren polis ve asker korumasında olduğunu, güvenlik nedeniyle ilgili bir sorun yaşanmadığını bildirdi.

TAV Havalimanları Holding'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderdiği yazıda, Tunus'ta yaşanan olaylarla ilgili olarak basın organlarında, Tunus'ta hava sahasının kapatıldığı ve Tunus ordusunun havalimanlarının kontrolünü ele aldığına ilişkin haberlerin yer aldığı hatırlatıldı.

Yazıda, şirket iştiraklerinden TAV Tunisie SA tarafından işletilen Monastır ve Enfidha Havalimanları'nın hava sahasının açık olduğu, söz konusu havalimanlarında faaliyetlerin devam ettiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

''Enfidha Havalimanı ülkede bulunan yabancıların yurt dışına transferi için kullanılmaktadır. Tunus'ta işlettiğimiz havalimanları ilk günden itibaren polis ve asker korumasında olup, güvenlik nedeniyle ilgili bir sorun yaşanmamaktadır. Benzer durumu, 2008 yılında Gürcistan'da yaşamış olan TAV Havalimanları Holding, yönetim ve koordinasyon anlamında gerekli bilgi ve tecrübeye sahip olup, gereken tüm önlemleri almaktadır.''