Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Charles Plosser verdiği röportajda "ABD ekonomisindeki büyüme hızlanmaya başlar ve görünümü iyileşirse, ayağımızı hız pedalından çekmenin yolları üzerine de düşünmemiz gerekir" dedi.

Ekonominin hızlanması hâlinde bir sıkılaştırma politikasına gitme konusuna ilişkin soruya ise Plosser, "ekonominin ilerleyebileceğini, bu sebeple de sıkılaştırma ihtimalini göz önünde bulundurulduğunu" ifade etti.

Fed'in Açık Piyasa Komitesi (FOMC) geçtiğimiz ay, 15 milyon işsiz işini geri alıncaya kadar, 600 milyar dolarlık tahvil alımına devam edeceğini belirtmişti.

Bu yıl FOMC'da oy yetkisine sahip olan Plosser, parasal gevşeme programının büyük ihtimal Haziran'da sona ermesine kadar sürdürüleceğini düşündüğünü söyledi.

"Ekonomik şartlar daha önce elverişli olursa, erken sonlandırılabilir. Ancak şu an bunu söylemek için erken" diyen Philedelphia Fed Başkanı Plosser, parasal genişleme politikalarının diğer ülkelerin kurlarında değerlenmeye sebep olması nedeniyle bazı ülkelerde zorluğa sebeğ olduğunu, ancak bunun da geçeceğini belirtti.