Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Cem Negrin, hazır giyim harcamalarının geçen yılın Kasım ayında 2010 yılının en yüksek seviyesine ulaştığını, Aralık ayının da iyi çıkacağını söyledi.

Negrin, "kriz 3 senemizi yedi. Krizde aşağı yukarı 8 bin 700 firma kapanmıştı; iki ay önceki rakamlarla 2 bini açıldı" dedi.

2011'de sektör ihracatında yüzde 10 artış beklendiğini söyleyen Negrin, hazır giyim ihracatında 2007-2008 cirolarını bu yıl yakalayabileceklerini düşündüklerini belirtti.

Çalışan sayısının da 660 binlerden 720 binlere geldiğini belirten Cem Negrin, yüzde 30'ları bulan iç piyasadaki artışın belirli bir bölümünün ise ithalattan kaynaklandığını söyledi.

İthalatlarda yüzde 40'a varan ek vergi öngören tekstil ve hazır giyim tebliğine ilişkin olarak Negrin, "tebliğ, bakanlar kuruluna sunulacak ve karar verilecek ama inşallah 40 olmaz. Belki yüzde 5-10 gibi ufak rakamlarla uyarı anlamında bir şey yapılması doğru olabilir. Vergi koymanın en büyük dezavantajı, bir şekilde burdaki markaların gücünü yiyecek, Türk markalarının büyümesini engelleyecek" dedi.