Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İSTANBUL (A.A) - 31.01.2011 - ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu vize bölümü tarafından Mısır'dan Türkiye'ye gelecek vatandaşlarına yardımcı olmak amacıyla Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş Terminali'nde başvuru masası oluşturuldu.

Mısır'da yaşanan olaylar nedeniyle Türk vatandaşlarının tahliyesinin ardından bu ülkedeki yabancıların bir kısmı da Türkiye'ye gelmeye başladı. THY'nin TK 691 sefer sayılı tarifeli uçağıyla toplam 180 yolcu İstanbul Atatürk Havalimanı'na geldi.

Yolcular arasında Türkler'in yanı sıra ABD'li ve yaklaşık 30 kişilik bir Çinli turist grubu da yer aldı.

Çinli yolcular Türkiye'ye ulaşıp evlerine dönecek olmanın sevinciyle havalimanında gazetecilere zafer işareti yaptılar.

ABD vatandaşı Valerie Doescher de Mısır'da zor günler yaşadıklarını, ülkedeki karışıklığın devam ettiğini, bu nedenle Türkiye'ye geldiğini belirtti. Mısır'da internetin çalışmaması nedeniyle uçak bileti almakta zorluklar yaşandığına işaret eden Doescher, bu nedenle havalimanlarında sıkıntı çekildiğini söyledi.



-ABD KONSOLOSLUĞU BAŞVURU MASASI-



Öte yandan, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu vize bölümü tarafından Mısır'dan Türkiye'ye gelecek vatandaşlarına İstanbul'a gelişlerinde yardımcı olmak amacıyla Dış Hatlar Geliş Terminali arındırılmış bölümde başvuru masası oluşturuldu. Üzerinde ABD bayrağı bulunan başvuru masası görevlileri, Türkiye'ye gelecek ABD vatandaşlarının vize ve diğer problemlerinin çözümüne yardımcı olacaklarını belirtti.

Bu arada, Mısır'dan 2 charter uçakla (dolmuş uçak) 330 ABD vatandaşının İstanbul'a gelerek, buradan ülkelerine dönecekleri öğrenildi.