Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Hazinesi'nin çıkarmayı planladığı ekstra uzun vadeli tahvillerin vadeleri 100 yıla kadar varacak. Mevcut durumda ABD'nin en uzun vadeli tahvili 30 yıllık.

İngiltere, Fransa ve Çin ise son yıllarda 50 senelik tahvil çıkardı. ABD Hazinesi, borçlanma vadesini 59 aydan fazla tutarak, borcun süresini genişletmek ve tahvil faizlerini düşürmeyi planlıyor.

Pazartesi günü Hazine Danışma Komisyonu'nun toplantısında gündeme getirilen konu, ABD Hazinesi ve Fed'li yetkililerle görüşüldü. Komisyonun toplantısına katılan şirketler arasında Goldman Sachs, JP Morgan Chase, Morgan Stanley, RBS Securities ve Bank of America gibi finans sektörünün devleri de vardı. Bunun yanısıra Soros Fon Yönetimi gibi bazı yatırım şirketleri de katıldı.

Hazine Danışma Komisyonu, Hazine'nin 40-50-100'er yıllık tahviller çıkarılmasını önerdi. Komisyon, sektörün dev yatırımcılarının taleplerinin 5 yıl içinde 2 trilyon 400 milyar dolara ulaşabileceğini düşünüyor.

Yatırımcıların da bu tür uzun vadeli tahvillere paralarını yatıracakları tahmin ediliyor. Uzun vadeli tahviller, banka, emeklilik fonu ve diğer yatırımcıları uzun vadeli yatırım ihtiyacını giderebilir.