Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bu haftanın başlarında Smirnoff votkaların da sahibi olan Diageo'ya 3.3 milyar liraya satışı gerçekleşen Mey İçki'nin CEO'su Galip Yorgancıoğlu, Bloomberg HT ekonomi müdürü Özlem Dalga'nın canlı yayın konuğu oldu.

Yorgancıoğlu, Mey İçki'nin satışı ve alkollü içki pazarına ilişkin soruları yanıtladı.

Alkollü içkilerin vergilerine ilişkin yorumlarla sözlerine başlayan Yorgancıoğlu, son vergilerle sektörün yüzde 8 küçülmüş olduğunu, 2011'de de yüzde 2 ila 3 daralma beklediklerini söyledi. Yorgancıoğlu, Haziran ayı sonrasında bir miktar canlanma beklendiğini ifade etti.

Mey İçki CEO'su Yorgancıoğlu, Yeni Rakı'yı bir dünya markası hâline getirmeyi hedeflediklerini, rakı ve votka için ilk hedefin de Rusya olduğunu anlattı.

Diageo'nun farklı ürünlerinin Türkiye'de üretiminin de söz konusu olabileceğini belirten Yorgancıoğlu, şarapta iddialı olduklarını ve Michelin yıldızlı restoranlarda yer aldıklarını söyledi.

Özlem Dalga'nın TAPDK'nın yeni alkol yasağı uygulamalarının, Diageo'nun kararında etkisi olup olmadığı sorusuna ise Yorgancıoğlu, Diageo'nun kararının etkilenmediğini, ancak TAPDK'nın sektöre getirdiği kısıtlamaların fazla olduğunu dile getirdi.

Aynı zamanda alkollü içki vergisinin en yüksek verginin de Türkiye'de olduğunu hatırlatan Mey İçki CEO'su, "bundan sonra vergi artışı olmayacağını sanıyorum" dedi.