Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Qantas Airways Ltd. dört günden bu yana ilk yükselişini kaydederek yüzde 1.3 değerlendi. Güney Kore'nin en büyük inşaat malzemeleri üreticisi Doosan Infracore Co. ve ülkenin en büyük otomotiv üreticisi Hyundai Motor Co., Güney Kore'nin sanayi üretiminin hızlanmasıyla yüzde 2'nin üzerinde değer kazandı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.8 oranında artış kaydederek 138.49 puana yükseldi. Endeks, Ortadoğu'daki gerilimin tırmanmasıyla petrolün  yeniden yükselişe geçmesi sonucunda dün yıllık kazançlarını silerek yüzde 1.2 gerilemişti.

Seul'daki NH-CA Asset Management Co.'nun yöneticilerinden Kim Young Joon, pozitif ekonomik verilerinin piyasaları yükselttiğini belirterek, ancak bunun sürdürülebilir olması gerektiğini söyledi. Piyasanın geçtiğimiz ay performansının oldukça düştüğüne dikkat çeken Joon, şimdiki artışın da bu sebeple beklendik bir hareket olduğunu savundu.

ABD'de dün açıklanan verilere göre, dünyanın en büyük ekonomisinin istihdamında 217 bin kişilik artış kaydedildi. Aynı zamanda ABD Merkez Bankası Fed Başkanı Bernanke de iş piyasasının bu yıl ilerlemeye başladığını söyledi.

Güney Kore'de ise fabrika üretimi Ocak ayında yıllık bazda yüzde 13.7 yükseldi. Standard&Poor's 500 endeksinde yer alan vadeliler bugün yüzde 0.8 oranında ralli yaptı. Endeksin dünkü kazançlarını bugün de sürdürmesi bekleniyor.

Güney Kore Kospi endeksi yüzde 2.2; Japon Nikkei 225 Endeksi ise yüzde 0.9 değerlendi.