Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Anheuser-Busch InBev NV ve Adecco SA gibi şirketlerin beklenenden daha iyi kar açıklamaları ve bunun da yatırımcıları yükselen karların hisse senetlerini yükselteceğine ikna etmesi sonrası yukarıda seyrediyor. ABD endeks vadelileri ve Asya hisse senetleri de yükseldi.

Stella Artois ve Bud Light gibi biraların üreticisi Ab InBev yüzde 2.5 değer kazanırken, dünyanın en büyük geçici işçi sağlayıcısı Adecco yüzde 4.5 prim yaptı. British Sky Broadcasting Group Plc, İngiltere hükümetinin Rupert Murdoch'un sahip olduğu News Corp.'un 7.8 milyar sterline (12.7 milyar dolar) şirketin tam kontrolu almasını onaylaması sornası yüzde 2.3 yükseldi.

Gösterge endeks Stoxx Europe 600, Londra saati ile 08:38'de, yüzde 0.3 yükselerek 283.68 puana çıktı. Endeks, beklenenden daha iyi çıkan şirket karları ve ekonomik toparlanmanın güçlendiğini gösteren verilerle birlikte, bu yıl yüzde 2.9 yükseldi.

JPMorgan Chase & Co.'nun New York ofisinde şef piyasa analisti Jan Loeys, "Kar açıklama dönemi, yüksek kar marjlarını ve düşük kaldıraçı gösterdi" dedi ve "Nakite sıfır getiri ve orta vadede belirsizliklerin ortadan kalkıyor olması devam ediyor ve bu durum bizim tahvilere nazaran önemli ölçüde hisse senedinde long kalmamızı sağlıyor" dedi.

10 Ocak'tan bu yana bilanço açıklayan Stoxx 600 Endeks, şirketlerinin % 56'sı beklenenden daha iyi kar açıkladı.