Advertisement

İSTANBUL (A.A) - 03.03.2011 - ''7. İstanbul Japon Filmleri Festivali'' İstanbul Levent Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış töreniyle başladı.

Açılışta konuşan Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu vekili Kenji Ashida, 2010'da Türkiye'de Japon Yılı'nın kutlandığını hatırlatarak, Türkiye genelinde 37 şehirde 197 etkinliğin yapıldığını ifade etti.

Ashida, bu etkinliklerin sayesinde iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sağlandığını vurgulayarak, şunları söyledi:

''Bu yıl da biz, Türkiye'de Japon Yılı'nın devamı olarak bir takım kültürel etkinlikler düzenlemeyi planlıyoruz. Bir Japon olarak Türk halkına teşekkür ediyorum. Çünkü bütün Türkiye yaptığımız etkinliklere, özelliklere de Japon filmlerine büyük ilgi gösterdi. Bu gece de bir çok davetli buraya geldi. Sinemaseverlerin Japon sinemasına gösterdiği ilgiden çok mutlu olduk.''

Törende daha sonra, festivalin açılış filmi ''Rüzgarı Hisset'' adlı yapımın gösterimi gerçekleştirildi.

Festivalde, ''Günümüzün Japon Filminden Kesitler'', ''Tanınmayan Seçkin Japon Filmlerinden Örnekler'' ve ''Japon Animasyonunun Başyapıtları'' olmak üzere üç grupta toplam 14 film İstanbullu sinemaseverlerle buluşacak.

Tüm filmlerin Japonca seslendirmeli Türkçe alt yazılı ve ücretsiz olarak gösterileceği festival, 6 Marta kadar devam edecek.