Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Venezüela Başkanı Hugo Chavez'in sözcüsü, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin krize müzakere yoluyla çözüm bulmak için uluslararası komisyon kurulmasını kabul ettiğini duyurdu.

Bu arada Venezuela enformasyon bakanı Andres Izarra, Arap Birliği'nin de Chavez'in, "Libya'ya uluslararası bir komisyon gönderilmesi" önerisiyle ilgilendiğini söyledi.

Arap Birliği'nin de öneriyi kabul ettiğine dair haberler geldi. Al jazeera de Libya liderinin bir grup ülkeden temsilcinin arabuluculuğu planını kabul ettiğini duyurdu.

Kaddafi'nin oğlu Seyfüleslam Kaddafi ise, Chavez'in, barışçı çözüm planı konusunda, "yabancı arabulucuya gerek yok" dedi.

Chavez'in çözüm planının detaylarını bilmediğini ifade eden Kaddafi  "sorunlarımızı kendi halkımızla, kendi başımıza çözümleyebiliriz" dedi.

Seyfülislam, "Libya hakkında bir fikirleri yok. Libya, Ortadoğu'da ve Kuzey Afrika'dadır. Venezuela orta Amerika'da" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Barack Obama ise insani krizin ve sivillere yönelik şiddetin durdurulması için ülkesinin ve uluslararası toplumun Libya'ya acil müdahaleye hazır olması gerektiğini söylemişti.

Obama, ABD'nin Libya konusunda tüm seçeneklere hazırlandığını söyledi.

Barack Obama, Libya hava sahasının uçuşa yasak bölge ilan edilmesine ilişkin soruya ise doğrudan bunu istediğini belirten bir yanıt vermezken, bunun ABD'nin değerlendirdiği seçenekler arasında olacağını belirtti. Obama, "Kaddafi meşruiyetini kaybetti, iktidarı bırakmalı," dedi.