Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük otomotiv üreticisi Toyota Motor Corp., doların Yen karşısında güçlenmesinin, ihracatçıların görünümünü artırması üzerine yüzde 1.9 değerlendi. Dünyanın 1 numaralı kamera üreticisi Canon Inc. de yüzde 3.2 oranında prim yaptı. BHP Billiton, dün Londra'da bakır fiyatlarının 2 haftanın en yükseğine tırmanması sonucunda yüzde 1.4 artış kaydetti. Avustralyalı altın üreticisi Newcrest Mining Ltd. ise Papua Yeni Gine'deki altın cinsinden mevduatların neredeyse ikiye katlanması üzerine yüzde 4.7 yükseldi.

"Azalan işsizlik başvuruları, ABD ekonomisindeki toparlanmaya ilişkin güveni artırıyor" diyen AMP Capital Investors Ltd.'in stratejistlerinden Shane Oliver, bunun Asyalı ihracatçı şirketler için de iyi olduğunu belirterek, düşük petrol fiyatlarının da Asya'da enflasyon ve büyüme karşısındaki riskleri azalttığını söyledi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.2 değerlenmeyle 139.55 puana yükseldi. Bu hafta yüzde 2 artış kaydeden endeks, 21 Şubat'tan bu yana en yüksek kapanışına yöneldi. MSCI Asya Pasifik Endeksi geçtiğimiz hafta Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da gerilimin tırmanmasıyla yüzde 2.1 değer kaybetmişti.

Japon Nikkei 225 Endeksi yüzde 1.6; Güney Kore Kospi Endeksi yüzde 1 ve Avustralya'nın S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 1.1 yükseldi.