Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ekonomiye katılan tarım dışı istihdam 196,000 beklenirken 192,000 arttı. Ülkede Şubat ayında işsizlik oranı da yüzde 9.1 beklenirken yüzde 8.9 oldu.

Piyasa ise saatlik kazançlara odaklandı. Beklentilerin altında gerçekleşen kazançların hızla yükselen petrol fiyatlarıyla baş edemeyeceği düşüncesiyle kısa vadeli traderlar risk iştahında olumsuz fiyatlamaya yöneldiler. ABD vadeli endeksleri eksi 0.40'lı seviyelerden eksi yüzde 0.20'li seviyelere dönüş yaptı.

Verilerin ardından Euro/Dolar paritesi 1.40'ı görerek son 4 ayın zirvesine yükselmiş oldu. Devamında modun değişmesiyle parite 1.3943'e kadar geri çekildi.

Petrol fiyatları yükseldi

Petrol fiyatları ABD'de istihdamın artıyor olmasını pozitif şekilde fiyatlayarak 103.57 dolar ile Eylül 2008'den bu yana gördüğü en yüksek seviyeye çıkmış oldu.

Avrupa Borsaları veriden sonra kazançlarının bir kısmını geri verdi. Almanya ve ABD bonoları ise karışık görüntü çizdiler.

İMKB 100 endeksi veri sonrasında hafif gevşese de alımlar sürdü. Ve bankaların kazandırdığı puanlar eşliğinde endeks 61 üstündeki seyrini korudu.

2 yıllık gösterge tahvilde satış ağırlıklı eğilim devam etti. Gösterge tahvilin faizi % 9.03 bileşik seviyesine değerek 1 Haziran'dan bu yana en yüksek değere ulaştı.

Dolar/TL 'de ise 1.60'ın altındaki seyir devam ediyor.