Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Mısır'daki borçlanma maliyetleri 2 yılın zirvesine ulaşırken, denizaşırı ülkelerde listelenen hisseler de değer kaybediyor.

Mısır Maliye Bakanlığı, ülkenin 266 günlük tahvil faizinin 31 baz puan yükselmesinin ardından dün, 3 milyar Mısır lirası değerinde (509 milyon) tahvil ihracı yaptı. Bakanlık, toplamda 4.5 milyar Mısır lirası değerinde tahvil satmayı planlıyordu. Commercial International Bank Egypy SAE'nin küresel mevduat fonları geçtiğimiz hafta yüzde 15 değer kaybederek, Temmuz'dan bu yana en düşük seviyeye işaret etti. Orascom Telecom Holding SAE ise Mısır Borsasının kapandığı tarih olan 27 Ocak'taki değerinin yüzde 5.2 altında işlem gördü.

Kahire Borsası'nın açılışı, ülkenin başbakanı Ahmed Şefik'in 3 Mart'taki istifası gerekçe gösterilerek, süresiz olarak ertelendi. Geçtiğimiz hafta regulatörler, Hüsnü Mübarek'e yakınlığıyla bilinen şirketlerin hissedarlarını bilgilendirmesi kuralı getirmişti. Yeni kurallar ve borsanın kapanışı, yabancı fonları uzaklaştırırken, varolan hisselere de satış getiriyor.

Abu Dabi'deki Royal Capital PJSC'nin yatırım müdürü Ahmed Talhaoui, Mısır borsasının bugün açılmış olmamasının çok olumsuz bir faktör olduğuna dikkat çekti.