KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yen, tüm önemli para birimleri karşısında değerlendi. Japonya Başbakanı Naoto Kan'ın Tokyo Electric Power Co.'nun Fukuşima'daki nükleer santralindeki sızıntıyı önlemek için hükümetin tüm kapıları zorladığını söylemesi üzerine Dolar, sığınılacak liman olarak değer kazandı. Asya paralarına, Malezya ringgiti öncülüğünde satış gelirken, hisse senetleri düştü; hazine tahvilleri ise ABD varlıklarının daha güvenli olduğu düşüncesiyle değerlendi.

Japonya'daki gelişmelerin Yen için olumlu olduğunu, bunun da Japon yatırımcıların eve para getirme eğiliminde olmalarından kaynaklandığını belirten Singapur'daki Standard Chartered Plc.'nin stratejistlerinden Thomas Harr, Doların da gelişen ülke paralarına karşı daha güvenli olması sebebiyle değer kazandığını söyledi.

Japon Yeni, Euro karşısında 114.22'den 113.46'ya yükselirken, Dolar karşısında da 81.63'ten 81.50 seviyesine çıktı. Dolar, Euro karşısında yüzde 0.5 kazançla 1.3922'den işlem gördü.

Dai-Ichi nükleer santralinde önceki 2 patlamaya ek olarak, bugün 1 reaktörde daha patlama oldu ve bir diğerinde ise yangın çıktı. 

Advertisement