KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bloomberg-JP Morgan Asya Dolar Endeksi, tsunami ve nükleer krize ilişkin belirsizliğin, gelişen ülke varlıklarına talebi azaltmasıyla 16 Mart'ta 3 haftanın en düşük seviyesine geriledi. Güney Kore Wonu ve Singapur Doları, Asya paralarında bugünkü kazanca öncülük etti. Yen de Japon yatırımcı ve şirketlerin felaketin etkilerini telafi etmek üzere ülkelerine para getirmesinin etkisiyle Dolar karşısında sürdürdüğü yükselişi sonlandırdı.

G-7'den gelen desteğe piyasaların olumlu tepki verdiğini belirten Hong Kong'taki Royal Bank of Canada'nın stratejistlerinden Brian Jackson, "risk iştahının geri gelmeye başladığını görüyoruz" yorumunda bulundu.

Tayland Bahtı bu hafta ABD Doları karşısında yüzde 0.4 değerlenerek 30.33 seviyesine çıktı. Hindistan Rupesi yüzde 0.4; Endonezya Rupisi ise yüzde 0.3 güçlendi ve ABD Doları karşısında sırasıyla 45.0575 ve 8,774 seviyelerinden işlem gördü.

G-7'nin bugünkü açıklamasında, Japon yetkililerinin talebiyle, ABD, İngiltere, Kanada ve Avrupa Merkez Bankası'nın Döviz piyasalarına müdahale etme kararı aldıkları belirtildi.

Advertisement