Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Sekiz haftayı aşkın bir süredir kapalı tutulan Mısır Borsası, Hükümet sözcüsü Magdi Rady'nin bugün Kahire'de yaptığı açıklamaya göre, 23 Mart'ta yeniden işlemlere başlayacak.

Mısır Başbakanı Essam Sharaf, devlet tarafından işletilen takas kuruluşunun başkanı Mohamed Abdel Salam'a hisse senedi piyasasını altı hafta boyunca kontrol edip yönetmesi için talimatını verdi. Kabine'den yapılan açıklamaya göre, Abdel Salam takas kuruluşundaki görevini sürdürecek ve bugünden itibaren hisse senedi piyasasının işleyişini ele alacak.

Mısır Kabinesi'nden bugün yapılan ikinci açıklamada, "Bu karar, Borsa'nın güvenli açılışı ve sorunsuz işleyişi için tüm tedbirlerin alınmasından sonra verildi" şeklinde görüş bildirildi.

Mısır'da hisse senedi piyasası, Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'i koltuğundan eden gösterilerin başlamasının ardından gösterge endeks EGX 30'un yüzde 16 düşmesi ile birlikte 27 Ocak'ta işlemlere kapatılmıştı.

Yatırımcı Mark Mobius, bugün Bloomberg TV'ye yaptığı açıklamada, Ortadoğu'da vatandaşların peşinde olduğu değişikliklerin o bölgedeki piyasalar için iyi olduğunu söyledi. Mobius, Mısır'ın yatırımcılar için fırsatlar sağladığını ve bölgedeki telekomünikasyon ve inşaat şirketlerinin alım yapmaya değer olabileceğini sözlerine ekledi.