KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de New York Borsası hisse senetleri, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksindeki üç günlük rallinin ardından, yatırımcıların ekonomik toparlanmanın gücünü görebilmek için imalat sanayi ve konut fiyatları verilerini beklemeleri ile birlikte dalgalı seyrediyor.

Zions Bancorporation ve Netflix Inc. hisseleri, Credit Suisse AG'nin şirket tavsiyelerini "outperform"a yükseltmesinin ardından en az yüzde 2.8 yükselirken, Nordstrom Inc. hisseleri, Goldman Sachs Group Inc.'nin "al" tavsiyesi ile birlikte değer kazandı.

S&P 500 Endeksi, New York saati ile 09:34'te, yaklaşık yüzde 0.1 yükselerek 1,298.67 puana çıktı. Endeks bundan önceki üç seansta yüzde 3.3'lük bir ralli gerçekleştirmişti. Dow Jones Endeksi ise 11.50 puan ya da yüzde 0.1 yükselişle 12,048.03 puana ulaştı.

IG Index'in Londra ofisinden satış traderı Will Hedden, "Piyasa beklentisi halen temkinli kalmaya devam ediyor" dedi ve "Yatırımcılar hisse senetlerinin son günlerdeki yükselişlerinin biraz fazla olduğunu düşündükleri yönünde işaretler gösteriyorlar. Bu nedenle, mevcut seviyelerden biraz gevşeme şaşırtıcı olmayacak" şeklinde görüş bildirdi.

 

Advertisement