Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'de hisseler dördüncü gününde de değer kazandı. Elektrik transformatörleri üreticisi TBEA Co. ve güneş enerjisi şirketi Zhejiang Sunflower Light Energy Science&Technology Co., Japonya'daki artçı depremlerin ardından yüzde 3.2'nin üzerinde yükseldi. Çin'in en büyük emlak şirketi China Vanke Co. hisse senedi opsiyonları planını açıklaması üzerine son 5 haftanın en büyük kazancını gerçekleştirdi. China Shenhua Energy Co. ise Libya'daki olayların petrol fiyatlarını yeniden tırmandırmasıyla kömür üreticilerinin değerlenmesine öncülük etti.

Genel olarak hisselerdeki valüasyonun düşük olduğuna, bunun da düşük fiyattan almak bakımından avantajlı olduğunu söyleyen Shanghai Mingyu Xiaoyang Investment Management co.'nun genel müdürü Luo Bin, Japonya'daki depremin Çin ekonomisini etkilemeyeceğini belirtti.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.8 kazançla 2,943 puana çıkarken, CSI 300 Endeksi de yüzde 1.2 değerlendi ve 3,261.59 puandan işlem gördü.

Şanghay Bileşik Endeksi bu yıl, Çin'in sıkı mali politikalara dayanıklı olacağına ilişkin iyimserlik sayesinde yüzde 4.8 artış kaydetti. Çin Merkez Bankası, Ekim'den bu yana Şubat ayında yüzde 4.9 hızlanan enflasyonu kontrol altına almak üzere 3 kez faiz artırdı. Çin, 2010'un başından bu yana bankaların munzam karşılıklarını da 9 kez yükseltti.