Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Cnooc Ltd.'in petrol fiyatlarının 30 ayın yükseklerinde seyretmesinin etkisiyle rekor seviyede kazanç açıklaması üzerine Çin'in en büyük petrol üreticisi PetroChina, yüzde 1.7 artış kaydetti. Çin'in en büyük üçüncü bankası Bank of China da bugünkü bilanço raporunun öncesinde 2 haftanın en yüksek seviyesine çıktı. Air China ve China Shipping Development Co. ise artan yakıt fiyatlarının maliyeti ve enflasyonist baskıları artıracağının düşünülmesiyle, Çin Borsalarındaki satışlara öncülük etti.

Çin borsalarında düşük valüasyonda birçok büyük ve orta ölçekli hisse senedi bulunduğunu, bu sebeple düşüşün çok fazla beklenmediğini belirten Guotai Junan Securities Co.'nun stratejistlerinden Zhang Kun, ancak ithal enflasyon baskısının ekonomik büyümeye ilişkin endişeleri tetikleyebileceğine dikkat çekti.

Şanghay Bileşik Endeksi ufak bir değişiklikle 2,949.21 puandan işlem gördü. Endekste yükselen her 3 hisseye karşılık, 5 hissede düşüş görüldü. CSI 300 Endeksi ise yüzde 0.2 kayıpla 3,257.42 puana geriledi.

Şanghay Bileşik Endeksi bu yıl dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin daha sıkı para politikalara karşı dayanıklı olabileceği yönündeki iyimserliğin etkisiyle yüzde 5.1 yükseldi. Çin Merkez Bankası Ekim ayından bu yana enflasyon önlemleri kapsamında 3 kez faiz artırdı.