KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çinli hisselerin yükselişiyle endeks haftalık kazancına yöneldi. Finansal şirketlerin endeksi son 5 haftanın en büyük kazancını kaydederken, Bank of China da kazançlarının rekor seviyeye çıkmasıyla 5. gününde de yükseldi. Gree Electric Appliances Inc., Sinolink'in şirketin kazanç beklentisini yükseltmesi üzerine zirveye tırmandı. 2010'da kârları yüzde 800 artmış olan Hainan Airlines Co. da vergisiz alışveriş planı üzerine son 5 ayın en hızlı artışını kaydetti.

Şirket kârlarının olumlu olduğunu belirten Dazhong Insurance Co.'nun yöneticisi Wu Kan, orta hızda ileri yönlü bir sıçrama beklediklerini ifade etti.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.1 kazançla 2,980.23 puana çıkarak, 9 Mart'tan bu yana en yüksek seviyesini gördü. 3 haftadan beri ilk yükselişini kaydeden endeks, bu hafta yüzde 2.5 değerlendi. CSI 300 Endeksi ise 1.4 artışla 3,297.12 puana ulaştı.

Şanghay Bileşik Endeksi bu yıl Asya'daki büyük Borsalar arasında en iyi performansı kaydederek yüzde 6.1 oranında prim yaptı. Endeksteki değerlenmede Çin'in sıkılaştırıcı politikalarına dayanıklı olacağı yönündeki iyimserlik etkişi oldu. HSBC ve Markit Economics tarafından açıklanan son rapora göre ise Çin'in sanayi üretimi hızlanıyor.

Çin merkez bankası enflasyonu önlemek için Ekim'den bu yana 3 kez faiz artışına gitti. Çin'de enfllasyon oranları yüzde 4.9'da seyrediyor.

Advertisement