KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

NanoMech adındaki nanoteknoloji üreticisini ziyaretinde basın açıklaması yapan ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner, 2011'in ABD ekonomisi için iyi bir şekilde başlamış olduğunu, ancak Japonya'daki felaketten kaynaklanan zorlukların bulunduğunu ifade etti. Geithner, ABD'nin ekonomi temelinin güçlü olduğunu savunarak, "ekonomi ümit vadediyor" dedi.

Geithner, Japonya'nın krizle başedebilecek ve yeniden yapılanmayı yönetebilecek kaynaklarının bulunduğundan emin olduğunu belirtti.

Japonya'ki deprem ve tsunami felaketinin, ABD'nin ekonomik toparlanmasına zarar vermeyeceğini, ancak bunun da olayların gelişmesine bağlı olduğuna dikkat çekti.

ABD Hazine Bakanı, yönetiminin Japonya'da insani yardıma odaklanmış olduğunu, ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'nin karşılaşabileceği diğer zorluklara da değinen Geithner, Avrupalı liderlere de güveninin tam olduğunu, AB'nin Portekiz ve diğer Avrupa ülkeleri için gerekeni yapacaklarını savundu.

Avrupalı liderlerin, bölgenin sorunlu ülkelerine destek vereceklerini net bir dille ifade etmiş olduklarını söyleyen Geithner, "bunların yapılması ve başarılması bizim için de çok önemli" yorumunda bulundu.

Advertisement