Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'de hisse senetleri, Yanzhou Coal Mining Co. ve China Minsheng Banking Corp. gibi bazı şirketlerin yüksek kar açıklamaları sonrası, ikinci gün üst üste yükseldi.

Ülkenin ilk özel bankası olan Minsheng, karının yüzde 45 arttığını açıklamasının ardından, 15 Ekim'den bu yana en hızlı yükselişini gösterdi ve banka hisselerine gelen alımlara öncülük etti. Çin'in dördüncü en büyük emtia üreticisi Yanzhou Coal, net karının iki kat artırmasının ardından yüzde 7 değer kazanarak rekor seviyeye çıktı.

Shanghai Securities Co. stratejisti Tu Jun, "Şirket karları piyasadaki ralliyi destekliyor ve bekleyişler yukarıya dönüyor" dedi ve "Bazı yatırımcılar, ekonominin daraltıcı önlemlere direnç göstermesi ile birlikte, ikinci çeyrek için, beklenenden daha iyi şirket karlarına oynuyor" şeklinde görüş bildirdi.

Şanghay Bileşik Endeksi 21.96 puan ya da yüzde 0.7 yükselerek 2,999.77 puana çıktı. Endeks bu yıl yüzde 6.8 yükseldi ve Asya'daki önemli endeksler arasında en iyi performansı gösteren endeks oldu. CSI 300 Endeksi ise yüzde 0.6 yükselerek 3,314.07 puana ulaştı.

Çin'de politika yapıcılar 2010 yılının başından bu yana borçlanma maliyetlerini üç kez artıdı ve zorunlu karşılık oranlarını da, 18 Mart'ta ki dahil, dokuz kez yükseltti. Ülkede enflasyon, Kasım ayında yüzde 5.1 ile son iki yılın zirvesine çıktıktan sonra, Şubat ayında yüzde 4.9'a yavaşladı.

China International Capital Corp.'un raporuna göre, Çin'de enflasyonun bu ay yüzde 5'e hızlanabileceğini ve ilk çeyrekte büyümenin yüzde 9.9'a ulaşabileceği belirtildi.