Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

ABD'de büyümenin hızlandığına ilişkin sinyallerin Japon varlıklarına ve güvenli varlıklara talebi hızla azaltmasıyla Yen, dolar karşısında dünkü kayıplarına tutundu. Dolark, Euro karşısında haftalık zirvenin yüzde 0.5 uzağında seyrederken, bunda vadeli işlemcilerin, St. Louis Fed Başkanı James Bullard'ın bugünkü konuşması öncesinde faizlerin artacağına oynamasının etkisi görüldü.

Bu hafta ABD'de açıklanacak istihdam ve Fransa'dan gelecek tüketici harcamaları verilerinde ilerleme beklendiğini belirten ICAP Australia Ltd.'ın ekonomistlerinden Adam Carr, "eğer küresel ekonomik görünümün iyi olduğunu düşünenlerdenseniz, sığınılacak varlıkları satmak için güzel bir fırsat olabilir" yorumunda bulundu.

Yen, dolar kaşrısında 81.69'dan 81.72'ye gerilerken, euro karşısında da 115.08'den 115.10'a düştü. Dolar ise euro karşısında 1.4087'den 1.4085'e yükseldi.

Bloomberg anketine katılan ABD'deki şirketlerin Mart ayında 208 bin yeni kişiyi işe almış olmasını bekliyor. Bu rakam Şubat ayında 217 bin olarak gerçekleşmişti.

Fransa'da ise tüketici harcamalarının Ocak'tan Şubat'a yüzde 0.5 oranında artış kaydetmiş olması bekleniyor.