KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de ham petrol stoklarının artacağına dair işaretlerin dünyanın en büyük tüketicisi olan ülkede petrol talebinin azalacağı spekülasyonu yaratmasıyla New York'ta petrol fiyatları geriledi.

Amerikan Petrol Enstitüsü'nün geçen hafta ülkedeki stokların 5.7 milyon varil arttığını açıklamasının ardından vadeliler yüzde 0.6 oranında geriledi. Bugün Enerji Bakanlığı'nın açıklayacağı verilerin ise stokların 1.5 milyon varil arttığını göstermesi bekleniyor.

ABD'de yakıt maliyetlerinin artmasıyla Tüketici Güven Endeksi Mart ayında beklenenden fazla düştü.

Sydney'deki Commodity Broking Services'te yönetici olan Jonathan Barratt, "Stokların arttığını görüyoruz. Eğer petrol fiyatları yüksek seviyede kalmayı sürdürürse bu durum ekonomideki iyileşmeye dair beklentileri baltalayabilir" dedi.

Mayıs vadeli ham petrolün varili Nymex elektronik işlemlerde 66 sent gerilemeyle 104.13 dolar oldu ve Singapur'da saat 12:09 itibariyle 104.32 dolardaydı. Kontrat, dün 81 sent artarak 104.79 dolar olmuştu. Fiyatlar bu çeyrekte yüzde 14 artarken, bu ayda yüzde 7.6 yükseldi.

Mayıs vadeli Brent petrol ise Londra merkezli ICE Futures Europe'ta 44 sent veya yüzde 0.4 değer kaybıyla 114.72 dolar oldu. Dün kontrat 36 sent veya yüzde 0.3 yükselerek 115.16 dolardan işlem görmüştü.

Advertisement