Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da 6-8 Nisan tarihlerinde bu yıl ikincisi düzenlenecek Forum'a başta Türkiye olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden liderler ve yatırımcılar katılacak. Saraybosna'da gerçekleştirilecek olan zirvede yatırımcılara 150 projenin sunulması bekleniyor.

Bosna International Bank (BBI) Genel Müdürü ve Saraybosna İş Forumu organizatörü Amer Bukviç, ilki geçen yıl düzenlenen ve dünyanın birçok bölgesinden 500'ün üzerinde yatırımcının katıldığı Saraybosna İş Forumu'na bu yıl daha çok yatırımcı beklediklerini söyledi.

Bu yılki iş forumuna Türkiye, Sırbistan, Hırvatistan, Makedonya ve Slovenya'dan üst düzey lider ve önemli yatırımcıların katılacağını ifade eden Bukviç, ayrıca Çin, Japonya, ABD, Almanya, Avusturya, Norveç ve Ortadoğu ülkelerinden de önemli yatırımcıların foruma iştirak edeceklerini açıkladı.

Bukviç, geçen yıl turizm, tarım, enerji ve alt yapı alanlarında çok sayıda projenin yatırımcıların ilgisine sunulduğu forumda, bu yıl eğitim başta olmak üzere, ülkenin ormancılık ve su gibi potansiyelleriyle ilgili projelerin bulunduğunu belirtti.

Bukviç, bu yıl düzenlenecek forumda da en az 50 projenin hayata geçmesini hedeflediklerini vurguladı.

Türk firmalarının bölgeyi sadece Bosna-Hersek'ten ibaret düşünmemelerini isteyen Bukviç, "bu bölge sadece Bosna-Hersek'ten ibaret değildir. Buraya yapılan bir yatırım bütün Güneydoğu Avrupa'yı ilgilendirir. Bu da yaklaşık 40 milyonluk bir pazar anlamına gelir. Avrupa'ya açılmak isteyen Türk firmalarının Bosna-Hersek'e yatırım yapmalarının tam zamanıdır. Çünkü şu anda Euro Bölgesi bir ekonomik kriz yaşıyor”  dedi.