Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Almanya'da fabrika siparişleri verisinin beklenenden daha iyi çıkmasının, yüksek faizlerin şirket karlarını olumsuz etkilenebileceği endişelerine ağır basması sornası, önceki kayıplarını geri alarak yükseldi. Asya hisse senetleri fazla bir değişiklik göstermezken, ABD endeks vadelileri yukarı yönde hareket etti.

ThyssenKrupp AG ve BASF SE, Almanya'da fabrika siparişlerinin Şubat ayında ekonomistlerin beklediğinden 5 kat daha hızlı artmasının ardından en az yüzde 1.5 değer kazandı. Commerzbank AG, hükümet yardımını geri ödeme planının ayrıntılarını açıklaması ve faaliyet karının planın üzerinde olduğunu belirtmesi sonrası yüzde 4.3 prim yaptı. İtalya'nın ikinci büyük bankası Intesa Sanpaolo SpA, beklenen sermaye artırımının detaylarını açıklamasının ardından yüzde 5'lik bir sıçrama gerçekleştirdi.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Fed tutanaklarının politika yapıcılarının teşvik programının Haziran ayının ötesine taşıma konusunda farklı fikirlere sahip olduğunu göstermesinin ardından, Londra saati ile 11:51'de, yüzde 0.4 yükselerek 281.95 puana çıktı.

Endeks, ekonomik toparlanmanın Japonya depremi ve Ortadoğu'daki ayaklanmaların olumsuz sonuçlarını giderecek kadar güçlü olduğu yolundaki spekülasyonlara bağlı olarak, 16 Mart'ta gördüğü bu yılın en düşük seviyesinden % 7.6 yükseldi.