KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Citigroup Inc., EPFR'nin verilerini referans alarak, gelişmekte olan piyasalardaki hisse senedi fonların 6 Nisan'da sonlanan haftada 5.7 milyar dolarlık giriş olduğunu, bu rakamın Ekim'in ortasından bu yana en yüksek değere işaret ettiğini söyledi.

Japonya hariç Asya'daki hisse senedi fonları 1.1 milyar dolar çekerken, bu oran bir önceki hafta 400 milyon dolarla sınırlı kalmıştı. Çin'deki fonlara Kasım'dan bu yana en yüksek miktarda giriş yapıldı ve 356 milyon dolara ulaştı. Güney Kore'deki fonlara ise 310 milyon dolar aktı.

Gelişen ülke piyaslarındaki hisselere talep, Çin'in faiz artırmasının ekonomik büyümeye zarar vermeyeceği yönündeki spekülasyon üzerine arttı. Goldman Sachs'a göre Çin'in Ekim'den bu yana 4. kez uyguladığı faiz artışlarında sona yaklaşılıyor.

Hong Kong'daki HSBC Holdings Plc'nin stratejistlerinden Garry Evans insanların son 6 aydır enflasyondan ötürü endişe duyduğunu, buna karşılık merkez bankasının harekete geçtiğini ama şimdi sorunun sonuna yaklaşıldığını aktardı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.4 artışla 1,206.55 puana yükselerek 2 Haziran 2008'den bu yana en yüksek kapanışına yöneldi. Endeks, 17 Mart'taki 3 haftanın en düşük seviyesinden bu yana yüzde 20 değer kazandı.

Citigroup, hisse senedi fiyatlarının Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki olaylara karşı direnç göstermesinin ardından gelişen piyasa hisselerinin yükselişini sürdürmesini bekliyor. Stratejistler, gelişmekte olan piyasalar endeksinin yıl sonuna kadar 1,500 puanı göreceğini tahmin ediyor.

Advertisement